[ Erasmus University home page | Erasmus School of Philosophy home page ]
 


    The past is never dead. It's not even past.

    William Faulkner

  

uilOwl will translate
 Van en over   Gijs van OenenGijs van Oenen


kort cv

Gijs van Oenen is universitair hoofddocent aan de Erasmus School of Philosophy, Erasmus Universiteit Rotterdam. Daar houdt hij zich bezig met politieke & sociale filosofie, en filosofie van mens en cultuur. Hij was leider van het NWO-project "Interactive metal fatigue" (2007-2012).
Gijs werd geboren in 1959 en studeerde politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij studeerde af in 1986, en promoveerde in 1994 aan de juridische faculteit van dezelfde universiteit. In het verleden was hij (ook) verbonden aan de Academie van Bouwkunst Rotterdam, de Universiteit van Amsterdam, Webster University Leiden en de Hogeschool Haarlem. 

een langer cv is ook online.


onderzoek

     Mijn belangrijkste interesseterreinen: politieke theorie en haar geschiedenis, (rechts)staat, democratie, cultuur, publieke ruimte (& kunst), interpassiviteit.
Kies uit:


publieke activiteiten 

  Onderzoek doe ik bij voorkeur in directe relatie met maatschappelijke, politieke en kunstzinnige praktijken en degenen die daarin actief zijn.
Lees daarover meer bij:onderwijs

  Mijn onderwijs omvat het terrein van de praktische filosofie, dat wil zeggen: rechtsfilosofie, ethiek en politieke & sociale filosofie, en daarnaast (de geschiedenis van) de geesteswetenschappen en de maatschappij- en gedragswetenschappen.
Verder ben ik ook interdisciplinair en parafacultair actief via het Erasmus University College en het Erasmus Honours Programme (2009-2012). Daarnaast verzorgde ik van 2015-2021 PhD courses bij de Erasmus Graduate School for the Social Sciences and Humanities (EGSH).

Zie verder het overzicht van al mijn onderwijsprogramma's van 1984 - 2024snel een indruk krijgen van mijn werk en ideeŽn? lees, bekijk of beluister dan:


overige zaken


contact opnemen

adres  Erasmus School of Philosophy,  EUR, Woudestein campus, Bayle gebouw, kamer J5-43
postadres  Erasmus School of Philosophy, EUR, Postbus 1738, 3000 DR Rotterdam
telefoon  010.4088996
email vanoenen@esphil.eur.nl


    


last update: June 19, 2024